Usluga za Vas Graviranje & Štampa

Šta trebate znati o nama!

Prerađujemo nagrade, pehare, medalje i poklone.

Bilo da se radi o sportskoj nagradi, godišnjici, zabavi kompanije, vjenčanju, rođendanu ili bilo kojem drugom događaju, često su vam potrebne individualne i lične nagrade. Na zahtjev, dorađujemo naše proizvode uz pomoć različitih tehnika prema vašim zahtjevima.

Ukrasite svoj trofej graviranjem ili ukrasite stakleni trofej slikom svoje voljene osobe. Graviranje, lasersko graviranje, UV direktna štampa i sublimaciono štampanje mogu se koristiti za transformaciju velikog dijela našeg asortimana..

Mehaničko Graviranje

Idealan za završnu obradu metalnih i kositrnih graviranih ploča i okvira na aluminijskim trofejima.

Konvencionalno (mehaničko) graviranje nudi mogućnost izrade tekstova na graviranim pločama od metala koji nisu pogodni za lasersko graviranje i malim količinama graviranih ploča po niskoj cijeni.

Ovaj proces se također koristi za graviranje aluminijskih trofeja.

Tehnički podaci

Mehaničkim graviranjem se mogu gravirati samo tekstovi. Ovdje radimo sa standardnim “Roman 4L” fontom, koji se decenijama dokazao kao čitljiv i univerzalno primjenjiv. Ako želite verziju sa drugim fontom, “Futura 3L” je dostupna kao opcija.

Mehaničko Graviranje

Folija Plot

Idealan za doradu medalja.

Folija Plot

Kod nas se folija uglavnom koristi u oblasti oplemenjivanja medalja. Motivi u boji se mogu štampati na foliji, konturno izrezati i na taj način koristiti ekonomično, posebno za velike količine za individualizaciju medalja.

Standardno nudimo folijske ambleme za doradu naših medalja prečnika 5 cm i 2,5 cm. Međutim, ako imate posebne zahtjeve, jednostavno zatražite ponudu. U principu, možemo proizvesti naljepnice u bilo kojem obliku i veličini.

Tehnički podaci

 • Način režima rada u boji: CMYK
 • Napravite “reznu ivicu” širine 0,001 mm u programu (CorelDraw)”.

Sublimaciono Štampanje

Idealno za odabrani asortiman amblema, pivskih krigli, šalica i raznih poklon artikala.

Sublimaciono štampanje je proces koji koristi prenos toplote za trajno prenošenje otiska na površinu odštampanog predmeta. Pored mnogih drugih prikladnih predmeta, ovaj proces je posebno koristan za visokokvalitetno oplemenjivanje medalja.

Uz sublimacijsko štampanje, možete prikazati bilo koju grafiku koju možete odštampati na konvencionalnom inkjet štampaču.

Tehnički podaci

 • Način rada u boji: sRGB (kada koristite CMYK, može doći do jakih odstupanja u boji)
 • Adobe Illustrator, PDF, EPS, rezolucija: 300 DPI.
Sublimaciono Štampanje

UV Direktna Štampa

Idealno za slike i grafike u boji na odabranim staklenim trofejima i drvenim pločama.

UV Direktna Štampa

Posebnost kod UV direktnog štampanja je da naša mašina može da štampa belu boju. To znači da se fotografije na staklenim trofejima mogu prikazati i sa visokim kontrastom.

Podrazumevano, sve motive ispisujemo bijelom bojom. Jasne strukture i grafike u jakim bojama izgledaju blago prozirne bez bijelog podtiska.

Tehnički podaci

 • Način režima rada u boji: CMYK
 • CorelDraw, Adobe Illustrator, PDF
 • Rezolucija: 300 DPI
 • Idealno za logotipe i vektorsku grafiku.

Lasersko Graviranje

Idealno za tekst i logotipe, broj 1 za staklo, akrilno staklo i gravirane znakove.

Lasersko graviranje je idealna metoda za oplemenjivanje 99% naših trofeja od stakla i akrilnog stakla. Ova metoda se također može koristiti za proizvodnju velikih količina graviranih ploča po niskoj cijeni.

Crno-bijela grafika, idealno vektorska grafika u CorelDRAW ili Adobe Illustrator formatu, potrebna je kao predložak.

Tehnički podaci

 • Vektorska grafika u crno-bijeloj boji (ne u sivim tonovima)
 • CorelDraw, Adobe Illustrator, EPS, PDF
 • Način režima rada u boji: RGB
 • Elementi za graviranje u crnoj boji: RGB 0/0/0
Lasersko Graviranje

Pogledajte asortiman naših dobavljača!

BIEMANS Trophy Master - Holandija

Biemans Trophy Master asortiman je najširi asortiman komponenti u cijeloj Evropi. Sve komponente se isporučuju direktno sa lagera. Pogledajte njihov katalog proizvoda koje mi zastupamo i možete kupiti kod nas u radnji.

STIEBER Pokale & Ehrenpreise GMBH

STIEBER Pokale & Ehrenpreise GMBH postoji od 1970. godine i od osnivanja nude visokokvalitetne proizvode. Njihovi smo generalni zastupnici za BiH, a ovde možete pogledati katalog njihovih proizvoda koje imamo u ponudi.

Pogledajte asortiman naših dobavljača!